През 2014 г. Mi Casa Bio отгледа първата си реколта от зеленчуци и билки. Тъй като фермата основно е производител на биотор, цялата ни продукция е отгледана с нея и е напълно екологично чиста, отговаряща на всички международни стандарти.

Радваме се, че вече имаме възможност да споделим и с крайни потребители резултатите от своя труд и вярваме, че той ще бъде оценен от хората, които полагат усилия да намалят вредните влияния на заобикалящата ги среда.

Зеленчуци

Как се сеят малини?

Плодове

Как се сеят малини?

Известно е, че плодовете трябва да са задължителна част от ежедневното ни меню. Един от най-полезните режими, на които можем да подложим тялото си е да се храним според сезона, т.е. само с това, което земята естествено ни предлага в този период на годината.

От деца знаем, че ранното лято е времето на черешите, горещите месеци предлагат дини, пъпеши, ароматни малини и къпини, а с есента идват и ябъките и крушите. Модерното, чисто земеделие ни връща към тези  принципи, които хората са спазвали векове наред преди да има оранжерии и ГМО. Тези принципи спазваме и в Mi Casa Bio – когато един плод е естествено отгледан и узрял под слънчевите лъчи и е готов за хапване, тогава и ние ще Ви го предложим!

Суперхрани

Как се сеят малини?

Суперхраните са наречени така, защото са заредени с много повече полезни качества за единица калория в сравнение с останалите плодове и заленчуци. Те са едни от най-силно действащите, свръхконцентрирани и богати на нутриенти храни. Богати са на минерали, антиоксиданти и други хранителни вещества, които ни предпазват от заболявания и поддържат силна нашата имунна система. Суперхраните имат способността да увеличават с пъти енергията на тялото ни.

За да бъде една храна, наречена суперхрана, тя трябва да отговаря на следните условия:

  • В малък обем да е концентирала голямо количество полезни характеристики;
  • Да се консумира в суров вид, а не преработена, за да се запазят ензимите и витамините в нея;
  • Да се усвоява лесно, за да дарява организма с енергия;
  • Да се отличава с много ползи и положителни ефекти, които не се постигат чрез употреба на обикновени храни и/или хранителни добавки.

Билки

Как се сеят малини?

Може би не сте се замисляли, че така обичаните от всички подправки всъщност са билки и имат много полезни, дори лечебни свойства.

Консумацията им влияе положително на организма, но също както при плодовете и зеленчуците и при тях е важно да идват от екологично чисто стопанство, защото в противен случай всички замърсители на средата, в която са отгледани попадат директно в нашето тяло.

Много хора приемат магданоза, ригъна или босилека само като декорация или овкусител на храната, но ако знаем как да ги използваме, те могат да са истински лек за организма ни.